Spørgsmålets politik - Kari Palonen og den nyere begrebshistorie - Nevers, Jeppe (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2007)
Jeppe Nevers fokuserer i sin artikel ”Spørgsmålets politik. Om Kari Palonen og den nyere begrebshistorie” på en række udviklinger, der ikke mindst er foregået i regi af History of Political and Social Concepts Group, hvor den finske politolog Kari Palonen har spillet en større rolle som brobygger mellem den tyske begrebshistorie og ’Cambridgeskolen’ inden for intellektuel historie (bl.a. Quentin Skinner og John Pocock). Som en del heraf fremstiller Nevers Palonens greb om politik-begrebet, der består i en opløsning af dets enhedslige karakter i en række topoi – i en række forskellige idealtypiske bestemmelser, der ganske vist hele tiden finder forskellige historiske udfoldelser.