Institut for Idéhistorie 1967-2004 - Et studie af institutionens oprettelse, udvikling og afvikling - Grumsen, Stine; Hjermitslev, Hans Henrik (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2007)
Artiklen omhandler Institut for Idéhistorie ved Aarhus Universitet, der blev grundlagt i 1967 som Danmarks første og stadig eneste institution eksklusivt viet til studier af idéernes historie. Den følger Instituttets udvikling dels gennem de forskellige studieordninger, der har afspejlet skiftende (universitets)politiske vinde og dels på baggrund af en statistisk kortlægning af de emner, som studerende ved Instituttet har beskæftiget sig med gennem dets historie. Der sammenlignes med udviklinger i de institutionelle pendanter i Norge og Sverige og tegnes et billede af et institut, som har været præget af stærke personligheder og voldsomme kampe.