At tænke ud fra og omkring sprogets midte - Sørensen, Jonas Holst (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2004)
I Jonas Holst Sørensens bidrag forfølges et bestemt virkningshistorisk spor, som Gadamer udlægger i begrebet om sprogets midte i Wahrheit und Methode, hvilket fører ind i en læsning af den græske antiks filosofiske og dramatiske tradition. Genudlægningen af dette spor igennem Gadamers værk som helhed aftegner konturerne af den hermeneutiske dimension, der ikke alene har sit centrum i sprogets formidlende og fællesskabsstiftende rolle, men hvortil også hører grænselandskabet, som den sene Gadamer henleder opmærksomheden på i begreber som sprognød, venskab og døden.