Gadamers Hegel - Wentzer, Thomas Schwarz (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2004)
Thomas Schwarz Wentzer klargør i sit bidrag Gadamers varetagelse af den spekulative arv fra Hegel, hvilket sker ved igennem Gadamers Hegel-læsning at trække en linje tilbage til den græske tænkning og samtidig trække en grænse og forbindelseslinje imellem Gadamers hermeneutik og Heideggers værenstænkning. Dermed står den filosofiske hermeneutik skarpt frem i den spekulative dimension, som den ikke logisk kortlægger – hvilket er en umulig, hegeliansk fordring – men lader komme til syne i tænkningens dialektik mellem spørgsmål og svar.