Cassirer og Gadamer i dialog - Jørgensen, Arne (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2004)
I artikelen “Cassirer og Gadamer i dialog” indleder Arne Jørgensen – den danske oversætter af Wahrheit und Methode – med at sammenholde Heideggers og Cassirers møde i Davos i 1929 med Gadamers og Derridas møde i Paris i 1981. Forståelsen synes ved begge lejligheder at nå en grænse, hvor Cassirer og Gadamer for en sammenlignende betragtning ender med at befinde sig på samme side af grænsen, så at sige omkring sprogets midte. Derudfra giver artikelen en omfattende skandering af lighederne og forskellene i Cassirers og Gadamers sprog- og kunstforståelse.