Fællesskab og negativitet - Lohmann, Jesper (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2002)
Jesper Lohmann præsenterer i sit bidrag om fællesskab og negativitet Jean-Luc Nancys reaktualiserende læsning af Hegel. Der fokuseres på reaktualisering under inddragelse af negativiteten, der har været genstand for en vedvarende kritik af Hegel, idet forskelsbegrebet synes at have indtaget negativitetens plads, og der frembringes en præsentation af den fællesskabstanke der gør sig gældende i Nancys Hegel-læsninger samt en argumentation for, hvorledes denne ontologiske fællesskabstanke kan bidrage til den aktuelle samfundsdebat.