Introduktion: Ernst Jünger - Stemmer hinsides (skytte)graven - Eriksen, Tore (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2001)
Intermezzoet er viet til den tyske tænker og forfatter Ernst Jünger (1895-1998), der gennemlevede det 20. århundredes tyske historie på godt og ondt, og tit i front. Foruden introduktionen er oversat et par mindre men centrale tekster fra hans tidlige, mere kontroversielle periode.