Søren Kierkegaards reception - Redaktionelt forord - Eskildsen, Birgitte (Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie, 2018)
Ved jubilæumsåret hæld bidrager SLAGMARK nr. 68 til fejringen af 200-året for Søren Kierkegaards fødsel med et tema om Kierkegaard-receptionen. Lars Christiansen belyser receptionshistoriens begyndelse med Georg Brandes’ læsninger af Kierkegaard. Manuela Hackel diskuterer aktualiseringen af centrale temaer hos Kierkegaard inden for den franske eksistentialisme, hos Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir og Albert Camus. I den anledning genoptrykker SLAGMARK Sartres foredrag ”Den enkelte almene”, der blev afholdt på et internationalt kollokvium i Paris i forbindelse med Kierkegaards 150 års jubilæum. Anders Dræby Sørensen undersøger Kierkegaards gennemslag inden for den humanistiske psykologi, psykoterapi og psykiatri.