Kunst og coaching som transformative greb i undervisning - Hansen, Majken Svane (Tidsskrift for Social Innovation & Transformativ Entreprenørskabsdidaktik (SITE), 2025)
Artiklen handler om betydningen af den signifikante og transformative læring i tidens uddannelseslandskab, som kalder på en dybere opdagelsesorienteret kultur og responsitivitet i undervisning. Det at arbejde med læring, refleksion og kritisk tænkning i faglige sammenhænge kan ikke stå alene, idet den personlige dimension er central for en mere holistisk orienteret didaktik. Kapitlet fremhæver værdien af at etablere rum for et transformationelt nærvær, hvor den enkelte studerende kan arbejde med afklaring af egne overbevisninger og muligheder for handling som led i at føle et større tilhørsforhold til det at være studerende. Kapitlet diskuterer og eksemplificerer i den forbindelse, hvorfor kunst som materialitet og coachende greb i undervisningen i et samspil kan blive kraftfulde kilder til at arbejde med studerendes læring.