Transformativ entreprenørskabsdidaktik - Brahe-Orlandi, Raffaele (Tidsskrift for Social Innovation & Transformativ Entreprenørskabsdidaktik (SITE), 2025)
Hvad vil det sige at arbejde med transformationer i uddannelse, undervisning og læring? Og hvad mener vi med transformationer? Og kan det være en hvilken som helst transformation, vi har som mål? Skal det ikke være en transformation, der medfører en forbedring af noget, fx menneskers, planters eller dyrs livsbetingelser? De to sidste spørgsmål er selvsagt retoriske spørgsmål. Ikke desto mindre kan de med fordel diskuteres, og det skal under alle omstændigheder defineres, hvad vi mener med transformationer. Med denne introduktion ønsker redaktionen at positionere transformativ entreprenørskabsdidaktik ift. tidsskriftet SITE. Der skabes formentlig flere spørgsmål end svar, men ikke desto mindre er denne indledning et kort essayistisk bidrag til debatter og diskussioner omkring begreberne - som redaktionen håber, at mange senere artikler vil tage op.