Påtrængende tålmodighed: Et organisationsetnografisk studie i grænsefladeorganisationers forsøg på lokal social innovation - Sørensen, Ib (Tidsskrift for Social Innovation & Transformativ Entreprenørskabsdidaktik (SITE), 2025)
Artiklen formidler indsigter fra et etnografisk feltarbejde, hvor forfatteren i 2024 følger ledelsen i det nyetablerede Frivilligcenter Assens og dens udvikling af en konkret projektskitse med potentialer for at lede til lokal social innovation. Med fokus på ledelsens rolle giver artiklen et praksisrealistisk eksempel på, hvordan tilløb til lokal social innovation opstår og udvikler sig i civilsamfundets grænsefladeorganisationer. Med casen som empirisk udgangspunkt giver artiklen analytisk generaliserede bud på væsentlige forudsætninger for at forsøg på social innovation opstår og bliver til mere end blot projektskitser.