Handlingsprogram för finska språket - Nuolijärvi, Pirkko (Sprog i Norden, 2010)
Det finska handlingsprogrammet Suomen kielen tulevaisuus (Finskans framtid) publicerades i Helsingfors våren 2009. Suomen kielen tulevaisuus är ett språkpolitiskt program för olika livsområden i det finskspråkiga Finland. Programmet hör till samma familj som de handlingsprogram som utarbetats i de övriga nordiska länderna på 2000–talet. Det finska handlingsprogrammet har utarbetats av en grupp som består av sakkunniga från Forskningscentralen för de inhemska språken och forskare från institutionen för finska och finska litteraturen vid Helsingfors universitet.