Ny sprogpolitik, traditionelt sprogrøgtsarbejde. Vurdering af situationen i Island - Kristinsson, Ari Páll (Sprog i Norden, 2010)
Medarbejderne i de nordiske sprogsekretariater sidder inde med forskellige traditioner og arbejdsmetoder som ikke ændres så let hvis ikke man af og til foretager en kritisk gennemgang. I hele Norden har man nu lavet nye sprogpolitikker. Derfor er det måske godt netop på dette tidspunkt at vurdere, mere grundigt end vanligt, de generelle udgangspunkter som man bygger på i sprogrøgtsarbejdet i de nordiske landenes og sprognævnenes institutioner. Dette er grunden til det spørgsmål som artiklen handler om: På hvilken måde påvirker nye sprogpolitikker det traditionelle sprogrøgtsarbejde?