Språkvård i en internationell värld - Hiidenmaa, Pirjo (Sprog i Norden, 2010)
Vården av det finska språket − eller vilket annat nationellt språk som helst − kan inte längre betraktas enbart ur det finska, det vill säga det egna, språkets perspektiv. Språkvården kan hitta redskap också på annat håll än bara i språkets egen struktur eller språkbruket. Mångkulturell kommunikation och översättningsforskning kan mycket väl berika också vården av de nationella språken.