Språk i fokus: norsk - Vikør, Lars S. (Sprog i Norden, 2012)
Norsk er eit skandinavisk språk som strukturelt er svært likt dansk og svensk. Det har to formelt likestilte skriftspråksvariantar, bokmål og nynorsk. Denne artikkelen har to hovudkomponentar: Først blir det gitt ei beskriving av nokre språklege særtrekk i norsk som skil språket frå både dansk og svensk. Desse trekka er mest konsekvent gjennomført i nynorsk, mens bokmål, som oppstod som ei fornorsking av det danske skriftspråket, har tatt opp i seg ein del innslag av dei, til dels under sterk strid. Den andre komponenten er ein kort gjennomgang av den norske språkhistoria, med hovudvekt på å forklare framveksten av bokmålet og nynorsken og det noverande språklege forholdet mellom dei.