Nordiske sprogkulturer. Hvorledes? Hvorfor? - Pedersen, Inge Lise (Sprog i Norden, 2009)
Sammenligninger mellem de nordiske lande er interessante fordi vi er så ens – og så dukker der alligevel ofte forskelle op som vi ikke havde ventet. Importordsprojektet er ingen undtagelse. Projektet rummer svar på en række spørgsmål om hvorledes. Spørgsmål om hvorfor er vi som sprogforskere mere tilbageholdende med at svare på, men jeg vil lægge forsigtigheden fra mig og byde ind med et par forsøg på svar på hvorfor vi forholder os forskelligt til moderne importord. Før vi kommer til de (dum)dristige svar på hvorfor sprogkulturen i begyndelsen af det 21. århundrede er forskellig i de forskellige nordiske lande, vil jeg sige et par ord om sprogkultur og lidt mere om sprogkulturerne før og nu.