Hver gang du lærer et nyt sprog, bliver du et nyt menneske! Om virkeliggørelsen af den nordiske sprogdeklaration - Lauridsen, Karen M. (Sprog i Norden, 2009)
Nedenstående artikel bygger på en replik til Jørn Lunds oplæg på Nordisk Konference om sprogbrug, sprogholdninger og sprogpolitik (4–6.9.2008 i Helsingør). På baggrund af den nordiske sprogdeklaration diskuteres det hvorfor en national sprogpolitik er nødvendig, samt i hvilket omfang den nordiske sprogdeklaration bidrager til en sådan politik. Danmark og dansk sprogpolitik, eller måske netop manglen på samme, anvendes som eksemplificering af artiklens hovedargumenter.