Språkvård och språkteknologi i Norden - Domeij, Rickard; Breivik, Torbjørg (Sprog i Norden, 2006)
Ett helt avgörande instrument för människors möjligheter att använda modern informations- och kommunikationsteknologi är språket.Finns tekniken och tjänsterna tillgängliga på det egna språket, har man större möjligheter att tillgodogöra sig dem. Språknämnderna i Norden har i olika grad uppmärksammat och ägnat sig åt det språkliga innehållet hos den nya tekniken. Artikeln ger en översikt över vad språknämnderna gör och har gjort var för sig, och vilka initiativ till samarbete och samordning som finns.