Norsk i hundre! En ny norsk språkpolitikk - Kristoffersen, Gjert (Sprog i Norden, 2006)
Framtidas språkpolitikk må ha to hovedmål når det gjelder å sikre norskens status som nasjonalspråk. Det første er å sikre at norsk kan brukes og blir brukt innenfor alle samfunnsdomener. De mest utsatte domenene i dag er forskning og høyere utdanning og den internasjonale delen av næringslivet. Innenfor begge må det snarest settes inn tiltak som sikrer videreføring av et levende norsk fagspråk.Knyttet til dette er det viktig at det tas et krafttak for terminologiutvikling. Det andre målet er å oppnå full likestilling mellom bokmål og nynorsk, noe som innebærer at en må legge forholden spesielt til rette for nynorsk som mindretallsspråk. Tiltakene som foreslås vil koste atskillige millioner.Men unnlater vi å gripe fatt i utfordringene nå, kan det koste det norske samfunnet atskillig mer i framtida, økonomisk og ikke minst sosialt.