ELRC, ELG og ELE – Europæiske krafttilskud til nordisk sprogteknologi - Kirchmeier, Sabine (Sprog i Norden, 2022)
I denne artikel præsenterer jeg tre europæiske initiativer med stor betydning for nordisk sprogteknologi. Det drejer sig om European Language Grid (ELG), European Language Ressource Coordination (ELRC) og European Language Equality (ELE). Projekterne har det tilfælles at de bygger på et mangeårigt samarbejde mellem de sprogteknologiske forskningsmiljøer og EU-Kommissionen for at skabe god sprogteknologi for alle europæiske sprog.