Om utviklinga av norsk radio- og fjernsynsspråk: Fra studio og kateter via dagligstue og kosekrok til ”ute-på-byen-sted” - Fjeld, Ruth Vatvedt (Sprog i Norden, 2007)
Nytter det å bruke radio og tv som middel i språkplanlegging og språkrøkt? En gjennomgang av språkrøkt i Norsk rikskringkasting siden 1930-tallet til i dag viser at arbeidet gir svært små resultater, og i språkspørsmål som er av liten viktighet for den generelle språkutviklinga.