Redigering av språkfrågor inför publicering - Lindgren, Birgitta (Sprog i Norden, 2010)
En skriftlig språkfråga ställd till Språkrådet i Sverige besvaras givetvis först direkt till frågeställaren. Sedan kan frågan och svaret publiceras. Vid sådan publicering redigeras så gott som alltid både fråga och svar. Här redogörs för vad redigeringen innebär.