Dansk sprognormering nu og i fremtiden - Duncker, Dorthe (Sprog i Norden, 2010)
Normeringssituationen for dansk skriftsprog er under forandring i disse år på grund af udviklingen på internettet og inden for korpuslingvistikken. Begge dele har konsekvenser for de principper som retskrivningen baseres på. Udviklingen på internettet har ført nye skribentmønstre med sig. Det nye er at lægpersoner kan læse massetilgængelige offentliggjorte tekster skrevet af andre lægpersoner, og at de gør det i stigende omfang. Dette medfører en anderledes dynamik i skriftsprogsnormen, og da Dansk Sprognævn har til opgave at følge udviklingen i dansk, må konsekvenserne af de ændrede skribentmønstre undersøges løbende. For at kunne følge med i hvordan skriftnormen praktiseres også i de digitale medier er der behov for et monitoreringskorpus hvor den enkelte teksts ortografiske status er kendt.