En øyebevegelsesstudie av 5.-klassinger som ser på tekstet tv - Bjotveit, Janne Skovgaard (Sprog i Norden, 2013)
Teksting er den nest største kilden til tekstlesing vi har i Norge (Blystad og Maasø 2004), og nordmenn blir eksponert for teksting helt fra barnsben av. Informantene i Janne Skovgaard Kristiansens studie (2008) rapporterer at de leser teksting «automatisk». Spørsmålet er hvordan nordmenn leser teksting på tv, og hvordan lesemønsteret varierer avhengig av lesehastighet, leseforståelse og kjennskap til kildespråket. I denne studien analyseres øyebevegelsesmønsteret til 28 5.-klassinger som ser på en tv-serie rettet mot deres aldersgruppe.