Språklovgjeving og hegemonistrid - Fretland, Jan Olav (Sprog i Norden, 2009)
Sabine Kirchmeier-Andersen gav i sitt grundige innlegg ei interessant oversikt over ulike måtar å tilnærma seg språklovgjeving på i Norden. Som ho peikar på, kan det vera svært ulike grunnar for å arbeida med nasjonal regulering av språkbruk. I denne kommentaren har eg valt å sjå nærare på språklovgjeving som uttrykk for nasjonal eller regional strid om hegemoni. Avgrensinga er Europa, og utgangspunktet er Noreg.