Samisk språkteknologi i 2021 - Nørstebø Moshagen , Sjur (Sprog i Norden, 2022)
Artikkelen gjev eit oversyn over samisk språkteknologi i 2021, i lag med eit stutt samandrag av historia, og går deretter inn på nokre av utfordringane i arbeidet med samisk språkteknologi og språkteknologi for minoritetar meir allment. Utfordringane blir tydeleggjorde med handfaste døme. Artikkelen blir avslutta med å peika på nokre vegar framover for å rydda dei viktigaste hindera av vegen.