Tillgänglig textning med hjälp av språkteknologi - Stormbom, Michael (Sprog i Norden, 2022)
Digitaliseringen ger fantastiska möjligheter till digitala tjänster som är genuint tillgängliga för alla, även om stora utmaningar kvarstår. Tjänsteproducenter blir allt mer medvetna om vikten av tillgänglighet, och tillgänglighetsdirektivet har medfört lagstadgade krav på att digitala offentliga tjänster måste vara tillgängliga. Det är möjligt med hjälp av språkteknologier. Ett exempel är undertexter som skapas med hjälp av taligenkänning.