Hypoikonet metafor: nogle træk ved dets ontologiske udspring og symbolske mediering – peirceanske bemærkninger - Sørensen, Bent; Thellefsen, Torkild (Signs - International Journal of Semiotics, 2010)
C. S. Peirce definerede metaforen som et hypoikon. Metaforen beror på en særlig form for similaritet, parallelismen. På hvilket niveau metaforens similaritet lader sig lokalisere kom Peirce imidlertid aldrig ind på. Dette forkommer dog, at kunne udledes ved hjælp af forskellige passager fra Peirces grand oeuvre. Selvom Peirce definerede metaforen som et tegn af typen ikon, så betonede han blot dennes mest saliente betydningsmekanisme, ikke dens eneste. Således er metaforen eksempelvist også i høj grad et symbolskt medieret ikon.