Åben skole er en pædagogisk humlebi: Et casestudie af undervisningsdifferentiering uden at kende elevernes forudsætninger - Knudsen, Lars Emmerik Damgaard (Sammenlignende Fagdidaktik, 2021)
Åben skole betegner et samarbejde mellem skoler og lokale organisationers om undervisning, som blev indført med folkeskoleloven i 2014. Derved bringes nye fagligheder ind i skolens undervisning, men af undervisere som ikke nødvendigvis har en fagdidaktisk viden.