Effekter af en lettelse af skatten på arbejde: En introduktion - Andersen, Peder; Kærgård, Niels (Samfundsøkonomen, 2016)
Artiklen er en introduktion til emnet arbejdsudbud og skat for læsere, der ikke arbejder med skattepolitik. Når en skatteændring skal diskuteres, er der en lang række modsat rettede effekter. En teoretisk kortlægning af effekterne er derfor ikke nok. Effekterne må kvantificeres og legitime politiske præferencer inddrages. Men en teoretisk kortlægning af effekterne kan være et nyttigt startpunkt.