Fem årtiers turismeudvikling i Grønland – selvstændighed, geopolitik og nye paradokser - Ren, Carina; Hall, Derek (Samfundsøkonomen, 2022)
Denne artikel analyserer, hvorledes turisme historisk er blevet anskuet som interesse- og vækstområde i Grønland og som redskab for skiftende politiske ambitioner. Der kastes lys over, hvorledes turismeudvikling skaber nye modsætninger og paradokser i kølvandet på klimaforandringer og stigende geopolitisk interesse i Arktis. Derfor argumenteres der for, at turisme ikke kun er et økonomisk genstandsfelt, men også en prisme til at undersøge bredere samfundsmæssige brydninger og bevægelser.