Demensvenlige byer som relationelle landskaber: Om tilhør, deltagelse og relationel medborgerskab - Due Tiemensma, Mirjam (Samfundsøkonomen, 2025)
Hvordan oplever mennesker med demens hverdagslivet i byen – og hvad gør en by demensvenlig? Med afsæt i etnografisk feltarbejde i København udfordrer artiklen snævre forestillinger om hjemmet som primært omsorgsrum og viser, hvordan tilhør og medborgerskab skabes i byens fælles rum. Artiklen kalder på en byplanlægning, der forstår demensvenlighed som et spørgsmål om social infrastruktur og kontinuerlig relationel støtte – ikke blot tekniske tilpasninger af bymiljøer eller midlertidige projekter.