Redaktionelt forord - Glavind, Ida Lind; Greve, Jane (Samfundsøkonomen, 2025)
Da den tyske læge Alois Alzheimer i 1901 mødte den 51-årige kvinde Auguste D., kunne han næppe have forudset, hvilken omfattende betydning dette møde skulle få for eftertiden. Auguste D. var indlagt på et psykiatrisk afsnit på et hospital i Frankfurt, og gennem fire måneder fulgte Alois Alzheimer hendes tilstand tæt: Han observerede, hvordan hun kæmpede med tiltagende hukommelsestab, vrangforestillinger og udbrud af vrede, der fik hende til at slå andre patienter.