Et EU-formandskab i høj søgang - Grønbech-Jensen, Carsten (Samfundsøkonomen, 2025)
Når Danmark fra 1. juli 2025 for ottende gang overtager EU-formandskabet, sker det i en brydningstid præget af krig i Europa, global handelsuro og et udfordret transatlantisk forhold. Artiklen sætter fokus på de afledte udfordringer for Europa, som formandskabet skal navigere efter, samt hvordan EU-repræsentationen i Bruxelles og ministerierne i København forbereder sig på at levere på de politiske fastlagte ambitioner. Artiklen argumenterer for, at Danmarks evne til at sætte retning og skabe kompromiser vil blive afgørende i lyset af det store pres for at træffe hurtige europæiske beslutninger i fællesskab.