Forberedelse af det danske EU-formandskab i 2025: En monumental opgave i København og Bruxelles - Kjærgaard Egendal, William; Blom-Hansen, Jens (Samfundsøkonomen, 2025)
Selvom et EU-formandskab blot varer seks måneder, har forberedelserne til Danmarks overtagelse d. 1. juli 2025 varet flere år, både i København og Bruxelles. I denne artikel fremlægger vi først den sparsomme forskning på området, der grundlæggende inddeler forberedelsen i langsigtet planlægning og en intensiv slutspurt. Dernæst zoomer vi ind på de lang- og kortsigtede forberedelser i både Bruxelles og København. Artiklen giver således et indblik i den logistiske, organisatoriske og politiske planlægning af det danske EU-formandskab og understreger, at en god forberedelse er essentiel for at kunne afvikle et succesfuldt formandskab.