Samfundsøkonomiske effekter af offentlige investeringer i forskning og udvikling - Nørding Christensen, Rikke; Hougaard Jensen, Svend E. (Samfundsøkonomen, 2012)
Artiklen viser på basis af en kort litteraturoversigt, at offentlig forskning og udvikling har stor betydning for økonomisk vækst og produktivitet. Transmissionsmekanismen er kompliceret og ofte langstrakt, ligesom der er stor forskel på de videnskabelige hovedområders bidrag til videnspredning.