En stærk medicin. Eller hvorfor en reaktualisering af Lenin for Slavoj Žižek er vejen ud af demokratiets dødvande - Lausten, Carsten Bagge (Samfundsøkonomen, 2013)
Den slovenske fi losof og psykoanalytiker Slavoj Žižek er en væsentlig stemme i det »nye venstre«. Artiklen introducerer dels til hans kritik af det liberale demokrati, dels til hans forestilling om, at tidens politiske dødvande kan overvindes gennem en aktualiserende læsning af Lenins værker.