Natur, økosystemtjenester og økonomi - Ravensbeck, Lars; Thorsen, Bo Jellesmark; Andersen, Peder; Strange, Niels (Samfundsøkonomen, 2014)
Økosystemtjenester kan betragtes som økosystemernes og de tilknyttede arters bidrag til menneskers livsgrundlag og velfærd. Forringelser eller tab af økosystemtjenester er miljøforringelser, der potentielt lægger pres på nulevende og kommende generationers velfærd.