Den danske langsigtede vækstproces - Dalgaard, Carl-Johan (Samfundsøkonomen, 2014)
Over de sidste 100 år er den danske levestandard blevet forøget markant, overvejende som konsekvens af en evne til at tilegne sig ideer udefra. Det har ikke alene gjort Danmark absolut rigere, men også relativt til de fl este andre lande. Siden 1990’erne er udviklingen imidlertid »slået bak«. Artiklen diskuterer mulige årsager hertil samt potentielle politikanbefalinger.