Kommentarer fra DA, FTF og BAT-kartellet: Er den danske aftalemodel truet? - M¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨üntzberg, Steen (Samfundsøkonomen, 2015)
Det er i disse år nærmest kommet på mode at fastslå, at den danske aftalemodel er truet og ikke kan blive opretholdt i sin eksisterende form. Flere forskellige årsager er angivet – faldende organisationsgrad på arbejdstagerside, pres fra EUregulering, såkaldt »social dumping«, væksten i de alternative forbund osv.