Kan man have overenskomster uden fagforeningsmedlemmer? - Ibsen, Christian Lyhne (Samfundsøkonomen, 2015)
Det maa her erindres, at denne Følelse af Interessefællesskab angaaende Arbejdsvilkaar ikke blot særlig hos Arbejderne faar sin Næring fra den rent praktiske egoistiske Beregning, at Kammeratens Arbejdsvilkaar paavirker mine egne, men ogsaa fra en efterhaanden skabt aandelig Faktor: Klassebevidstheden med Hensyn til Arbejdsvilkaar. Carl Ussing (1935, p. 272)