Dansk flexicurity under pres – både indefra og udefra - Kongshøj Madsen , Per (Samfundsøkonomen, 2015)
Den danske fl exicurity-model fremstod i årene op til den økonomiske krise som en rollemodel for samspillet mellem et fl eksibelt arbejdsmarked og velfærdsstatens sikkerhedsnet. Siden er glansbilledet falmet. Målt på beskæftigelse og arbejdsløshed har Danmark mistet sin førerposition. Her er der sådan set ikke mange overraskelser. Modellen har reageret som forventet. Hertil kommer de politiske ændringer, som er påført modellen, og de udfordringer, der kommer udefra i form af europæisering og globalisering. Konklusionen er, at modellen har bevaret sine grundtræk og stadig fungerer som et værn mod krisens skadevirkninger. Men det er nødvendigt med agtpågivenhed for at undgå, at modellen mister balancen.