Dansk landbrug i fortid, nutid og fremtid - Kærgård, Niels (Samfundsøkonomen, 2017)
Landbruget er Danmarks gamle hovederhverv, der har præget landet til op i 1950’erne økonomisk, politisk og kulturelt. Selvstændige bønder har fleksibelt tilpasset sig de herskende vilkår, men nu er brugene blevet for store til, at selvejet uden videre kan fortsætte.