Udsigt til mangel på faglærte - Sand Kirk, Jens; Pihl, Mie Dalskov (Samfundsøkonomen, 2017)
AE’s fremskrivninger af det danske arbejdsmarked viser, at der er stor risiko for mangel på uddannet arbejdskraft i Danmark. Helt konkret er der risiko for, at vi kommer til at mangle omkring 70.000 med en faglært uddannelse. Samtidig er der udsigt til et overskud af ufaglært arbejdskraft på 65.000 personer.