Topskat, selvfinansieringsgrad og velfærd - Kreiner, Claus Thustrup; Skov, Peer Ebbesen (Samfundsøkonomen, 2016)
Det beskrives, hvordan en skattelettelses selvfinansieringsgrad er relateret til velfærdsteorien, og hvad der bestemmer denne grad. Empiriske metoder og resultater vedrørende sammenhængen mellem indkomstskat og arbejdsudbud og den mulige størrelsesorden af selvfinansieringsgraden ved en topskattelettelse gennemgås.