Videnskabelige fremskridt i økonomi, som »hafva gjort menskligheten den största nytta*« - Aage, Hans (Samfundsøkonomen, 2017)
Det er sin sag at gå i rette med nobelpriskomitéen, men vi har jo alle sammen vores yndlingstildelinger og do. ikke-tildelinger. Personligt havde jeg håbet på, at John Rawls (1921-2002) var blevet hædret med nobelprisen, fordi A Theory of Justice (1971) trods forløbere2 og kritikere3 har præget økonomers tænkemåde angående velfærd og fordeling.4 Måske kunne han endda have fået den sammen med Amartya Sen i 1998, eller måske sammen med Anthony B. Atkinson, der også har indlagt sig stor fortjeneste med såvel teoretiske som empiriske arbejder inden for fordelingsstrategi.