Var det de rigtige, der fik prisen? - Thygesen, Niels (Samfundsøkonomen, 2017)
I et temanummer om Nobelprisen i økonomi er man næsten nødt til at behandle de mere politiske og fagpolitiske spørgsmål, der somme tider er oppe i debatten. Er der bestemte skoler og fagmiljøer, der får for mange eller for få priser? Er prisuddelingerne præget af en politisk bias? Er der oplagte eksempler på modtagere, der ikke fortjente prisen, eller andre, som burde have haft den, men er blevet glemt? Det giver otte af de mest fremtrædende danske økonomer i det følgende meget forskellige bud på.