Nobelprisen i økonomi 2015: Angus Deaton - Hansen, Henrik (Samfundsøkonomen, 2017)
Angus Deaton fik Nobelprisen i økonomi i 2015 for bidrag inden for tre beslægtede områder: (i) Formuleringen af efterspørgselssystemet ”the Almost Ideal Demand System”, som han udviklede i samarbejde med John Muellbauer; (ii) hans analyser af sammenhængen mellem forbrug og indkomst over tid; og (iii) hans mangeårige arbejde med måling og analyser af velstand og fattigdom i udviklingslande.