Naturen og nobelpristageres bidrag - Andersen, Peder (Samfundsøkonomen, 2017)
Kun én Nobelpris er direkte knyttet til miljø- og ressourceøkonomi. Nobelprisen i 2009 blev tildelt Elinor Ostrom for hendes analyser af udnyttelsen af fællesejede naturressourcer. Men området er i meget høj grad direkte og indirekte blevet beriget af bidrag fra mange nobelpristagere og nok det område, der i bred forstand har hentet mest inspiration fra generel mikroøkonomi, økonometri og makroøkonomi. Artiklen fokuserer især på tre områder, hvor denne påvirkning er tydelig, nemlig velfærdsøkonomi og natur, bæredygtighed og naturkapital og regulering og natur.