Nobelpristagere i mikroøkonomi 1969 – 2016 - Keiding, Hans (Samfundsøkonomen, 2017)
Mikroøkonomi er et emneområde, som de fleste med en økonomuddannelse forbinder med svært forståelige regneøvelser og eksaminer som skulle bestås. Det kan på den baggrund undre, at så mange af en halvt århundredes Nobelpriser i økonomi er faldet inden for netop dette felt. Faktisk har mikroøkonomien i denne periode revolutioneret vores opfattelse af og viden om økonomiske sammenhænge, noget som nu også – langsomt – trænger helt ned til undervisningen i mikroøkonomi. Gennemgangen af de mikroøkonomiske Nobelpristager kan antyde, hvad der er sket på området.